vervolg GBR+laatste hoofdstuk Nieuw-Zeeland - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther George - WaarBenJij.nu vervolg GBR+laatste hoofdstuk Nieuw-Zeeland - Reisverslag uit Sydney, Australië van Esther George - WaarBenJij.nu

vervolg GBR+laatste hoofdstuk Nieuw-Zeeland

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

20 Januari 2008 | Australië, Sydney

Nou, Es alleen naar Cairns om te gaan duiken in het Great Barrier Reef, daar waren we gebleven. Ik moet zeggen, ik miste Ivy al na een uur. Maar goed, voor de dag erna meteen een duiktrip geboekt naar het Great Barrier Reef, en 2 mooie duiken gemaakt. Maar dat dat veel mensen zeggen dat het de mooiste duikstek op aarde is kan ikzelf niet beamen, voor mij persoonlijk was dat de Similan Islands in Thailand. Maar toen had ik natuurlijk de leukste buddy van de wereld, dat zal ook wel meespelen ;-)Ook al was het erg stilletjes zo zonder Ief die paar dagen, ik ben blij dat ik ook eens alleen gereisd heb, weer een ervaring rijker. Zaterdag weer back in Sydney, lekker met Ief naar het strand geweest, en 's avonds kwamen onze vriendinnekes Marjon en Christel aan vanuit Mestreech. alle roddels vanuit Sjeng-city werden onder het genot van een (menig) glaasje wijn en heerlijke pasta-salade van Danielle doorgenomen, waarna we nog de stad in zijn geweest. Zondag uitgeslapen en de Sydney-tower ingeweest, en een film over heel Australie gezien, heel leuk! 2 weken Aussie is toch echt veel te kort..Maandag hadden Marjon, Chris en ik een tocht naar de blue mountains geboekt, (Ivy en Danielle waren er al geweest) Echter, de reguliere, lee toeristische tocht was volgeboekt, dus hebben we gekozen voor de minder reguliere "spirituele aborigional-tocht". Het was een zeer apparte tocht! Bij aankomst moesten we van gids Evan (1/4 aborigional) in een kringetje met z'n 7en gaan staan, en ons voorstellen, en zeggen wat je lieverlingsdier was (dit zou veel over jezelf vertellen..) We voelden ons net 3 nieuwelingen in de AA-club, lachu. Toen vertelde Evan de aborigional-etiquette-regels. In de aborigional-cultuur draait alles namelijk om het contact met en respect voor de aarde. We moesten dan ook gently eroverheen lopen en niet springen, want dan heb je geen goed contact met de aarde. Na een fikse wandeling kwamen we aan bij de aborigional-tekeingen, uitgekerft in steen, waarbij Evan de achtergrondverhalen erover vertelde. De aborigionals geloven dat alle levende wezens na hun dood als spirits in het bos blijven. Dus toen Marjon en ik vervolgens per ongeluk op kangoeroe-tekening stonden, stonden we dus eigenlijk op de spirit van Kangoe Joe, en Evan keek iets minder vriendelijk..De wandeling werd vervolgd naar een prachtige open plek, waar we met zijn allen gingen mediteren. Tja, als je een spirituele tocht boekt zul je hem krijgen ook haha. Nee, was een heele apparte trip, erg bijzonder. Bij terugkomst wachtten Ivy en Danielle ons op met het laatste avondmaal voor ons vijven, lekkere tapas, met uiteraard weer menig wijntje.S' morgens vroeg op voor het vliegtuig naar het land van de kiwi's: Nieuw-Zeeland! We hebben bij aankomst besloten om mee te reizen met de kiwi-explorer, een bus die door heel Nieuw-Zeeland rijdt, en waar je mag in en uitstappen wanneer je wil, ideaal voor backpackers dus. Onze 1e stop was Mercury bay, waar we 2 dagen verbleven. Het landschap hier is fantastisch mooi. De 2e dag waren we van plan samen met een Canadees meisje te gaan fietsen naar een aantal plekjes, maar toen bleek dat er een Zuid-Afrikaan met de auto naar precies dezelfde plekjes ging en ons gratis de hele dag mee wilde nemen, hebben wij luie dames voor het laatste gekozen. "Ons het nog een biki Afrikaans praat" 'We zijn naar de Cathedral cove geweest, (grot uitgeslagen door de zee, zoiets als de natural bridge op Aruba, maar dan nog niet ingestort)Heeeel erg mooi. Ook heel leuk gesnorkeld op Mercury bay, en naar de hot springs. Als je een kuil groef in het zand, kwam er kokend water uit.Dit doordat er op die plek in de aarde de aardkorst dun is. Theoretisch gezien kon je erin liggen als je een goed gat graaft en er wat koud water bijgooit, maar wij hebben onze voeten al bijna verbrand. Heel appart. S avonds zelf ge-barbequed in de lodge, en hele leuke mensen leren kennen hier. Honinglikeur is trouwens een echte aanrader. De dag erna zijn we verder getrokken naar Rotoraura. We zijn vandaag gaan raften, waarbij we van een 7 meter hoge waterval zijn geraft (en ditmaal ben ik er niet uitgekukeld gelukkig!) Morgen ga ik hopelijk voor de 1e keer in mijn leven dolfijnen zien, lijkt me echt helemaal super! dus later meer erover. Groetjes Esther

• 20 Januari 2008 - 11:34

Berna:

Dushi, ik zeg...jij bent goed bezig ;-) Wat maak jij allemaal mee zeg :D Geniet ervan! kus xx

• 20 Januari 2008 - 12:56

Mascha:

De spirituele tocht lijkt me heel bijzonder, maar ik denk dat ik in de zomer toch de gewone nemen. Wij zijn nu bezig een vakantie te plannen naar Australie dus het is ontzettend leuk om nu al over allemaal plekken te lezen. Graag ook foto's! Veel plezier nog,

kus

• 20 Januari 2008 - 17:47

Ellen:

He Essie,

Wauw, jouw schrijfstijl is zo pakkend, dat ik helemaal een voorstelling kan maken van al jouw avonturen!
    Geniet nog lekker ff van Nieuw-Zeeland!
    Tot snel!

Liefs Jeroen en Ellen
    en een dikke knuffel van Kyan!

• 20 Januari 2008 - 18:51

Tasj En Roger:

Hi sjatties,
    Wat ben ik trots op je dat je helemaal alleen bent gaan duiken! Geniet er maar van, want voordat je het weet zit je weer in het leventje van alledag. Ben nog behoorlijk ziek geweest sinds de KLM vlucht en ben pas sinds een paar dagen aan het opknappen.
    Geniet nog van de kiwi's en een hele dikke knoevel voor jou en Iefke (als je rok maar goed zit ;-)

• 21 Januari 2008 - 01:20

Ron:

Geweldige verhalen Esther!

Enjoy!!!!

Arubaanse groet en een dikke X

• 21 Januari 2008 - 05:37

Christel:

Veel plezier met de (spirituele?) dolfijnen!
    Reis goed gegaan? Wij zitten nu in Port Macquarie, morgen door naar Byron Bay! We gaan steeds verder van mekaar af!
    Veel plezier nog en groetjes aan Ivy!!!

Dikke poen, Christel
    (en natuurlijk ook van Daan en Marjon!)

• 21 Januari 2008 - 15:36

Nouk:

Slet ben je afgevallen??? Er is bijna niks meer van je over! Zet je die pruik op met carnaval ;-) whahaha!
    Kan haast niet wachten totdat je weer terug bent volgende week... Maar geniet nog maar lekker van alles, voor je t weet zit je weer in t koude kikkerlandje (ook heel gezellig hoor... hihi)
    Love you!
    Kus An

• 23 Januari 2008 - 15:17

Charlotte:

Ha Essie,
    Die verhalen.....echt super om te lezen. Ben echt wel jaloers op jouw mooie avonturen allemaal. Tijd vliegt echt voorbij....ik verheug me wel op je thuiskomst...en dan weer eens flink bijkletsen.
    Dikke X
    Charlotte

• 24 Januari 2008 - 01:05

Danielle:

Hoi keeeeeend!

Leuk te lezen dat alles ook zo mooi en gezellig is in kiwi-land! Wij vertrekken vandaag richting Surfers Paradise, want morgen gaan we naar SeaWorld (waar we hopelijk/waarschijnlijk ook dolfijnen gaan zien, bij ons kayaktripje hebben we ze helaas niet kunnen spotten).
    Geniet nog van je laatste weekje!

x dmc

• 24 Januari 2008 - 08:46

Mirel:

Heeeey Es,

Jeetje, wat heb je otzettend veel meegemaakt zeg!! Heb net alle foto's bekeken....echt super gaaf!! Ben jaloers op je hoor! Ook dat je overal gedoken hebt, echt super.........

Ik spreek je gauw!!

Liefs,